In ciuda tuturor greutatilor, neajunsurilor sau nedreptatilor care ne insotesc existenta, nu avem voie sa uitam nici o clipa ca, ceea ce suntem fiecare dintre noi astazi, se datoreaza acestei tari si acestui popor. Daca astazi nu-ntelegem ca a fi “mandru ca esti roman” este o datorie, inseamna ca jertfele stramosilor nostrii au fost in zadar, iar batalia dusa de noi este pierduta din start.

29 aprilie 2011

DIVERSIUNEA

Tot mai des este reiterata idea ca tot ceea ce ni se prezinta in media este o diversiune pentru a ne distrage atentia de la furtisaguri, scumpiri sau legi aberante. Nu neg faptul ca incercarea aceastia este o idee plauzibila, dar cat de tampiti ar trebuie sa fim pentru a cadea intr-o astfel de capcana?
Diversiune, manipulare; aceste lucruri au fost de cand este lumea si vor fi si de acum incolo, insa de aici pana la a spune ca suntem manipulati de televiziuni prin ceea ce ne prezinta eu cred ca este o cale lunga. Trebuie sa fi cel putin retardat sa-l crezi pe Boc cand iti spune ca o duci bine, atata timp cat salariul ti-e mai mic cu 25% sau sa uiti ca nu ai ce pune pe masa cand ii vezi pe Iri, Moni, Borcea, Pepe etc la televizor.
Eu cred ca mai degraba diversiunea este tocmai folosirea neincetata a acestor clisee, scoase de unu’ altul pe la televizor si apoi preluate de catre noi. De fiecare data cand este pusa in discutie lipsa de reactie a cetatenilor la nedreptatile, aberatiile sau furturile care ne insotesc existenta, se gaseste cineva care sa spuna ca ne este distrasa atentia de catre televiziuni, de parca noi am avea capul pe umeri numai ca sa nu ne ploua in gat. Fiecare dintere noi traim in aceasta tara si fiecare vedem cat de greu sau de bine ne este, iar lipsa de reactie este data de comoditatea, indiferenta si poate chiar de lasitatea noastra si nu de ceea ce vedem la televizor.
Ca sunt oameni care pot fi manipulati in acest fel este adevarat, cum sunt si oameni care pentru o galeata sau o punga l-ar vota si pe Bercea Mondialu’ de presedinte, dar daca ajungem sa generalizam aceste lucruri cred ca suntem pe un drum gresit. Sunt convins ca majoritatea dintre noi nu “ pun botu’ ” la astfel de dezinformari, dovada fiind chiar faptul ca se vorbeste atat de mult despre ele, iar de la cei care cad in aceste capcane nu prea avem multe de asteptat si trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca atat pot ei la momentul acesta.
      Ca o concluzie, o ducem rau pentru ca cei care ne conduc fura, ne mint, ne sfideaza si in general pentru ca ii doare in ……. de noi si nu pentru ca ne sunt, sau nu, prezentate aceste lucruri la televizor.

3 comentarii:

  1. Numai tampitii cred ca o duc rau pentru ca televiziune arata tot felul de lucruri negative.O ducem rau ca avem conducatori de rea credinta dar pe care i-am ales noi.Asadar o ducem rau pentru ca nu reusim sa vedem dincolo de varful nasului , ca nu facem calcule pe termen lung, ca nu ne punem intrebari si nu cautam raspunsuri, pentru ca suntem ploconitori, pentru ca suntem toleranti cu infractorii si intolerantii cu handicapatii , cu animalele , cu mediul in care traim.O ducem rau pentru ca uneori am impresia ca ne si place sa o ducem rau.Ne place pozitia de victima , altfel am schimba ceva

    RăspundețiȘtergere
  2. ai dreptate, postura de "victima" este cea care ne place cel mai mult. ma intreb care ar fi temele de discutie,intre doi romani, daca totul ar fi perfect, daca nu ar mai fi motive sa mai fim compatmiti, sa ni se planga de mila.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai nu ar fi oare mai constructiv sa povestim ce am mai citit, ce-am mai aflat, care sunt noutatile in tehnica.Am un mare noroc dar si oarecare ghinion.Am niste prieteni destepti si performanti cu care am discutii din cele mai variate.Nu stiu cand vom intelege noi, ca pana la urma noi trebuie sa ne creem societatea pe care o dorim , depinde in mare masura de noi .

    RăspundețiȘtergere